Una vida Ràpida

Hi ha èpoques de la nostra vida que inevitablement seràn més estressants: Pot ser que tinguem més compromisos, vacances escolars i intentem fer malabars entre els nens i la feina, etc.

Però, què passa si aquest estrès i estar sempre ocupats es torna crònic?

Avui en dia per a molta gent, tot és urgent. Estar ocupat s’ha convertit en una etiqueta prestigiosa i ens sentim culpables si ens prenem un moment de descans. I per acabar de guarnir-ho moltes dones es senten responsables de ser la salvació de tothom, deixant-se a elles a un segon o tercer pla (per no dir menys).

Aquesta insaciable urgència i percepció de que no hi ha prou temps, combinada amb una llista de tasques que mai no s’acaba i l’esforç per arribar a la «perfecció» en tot el que fem està provocant importants conseqüències per a la salut. Per no parlar dels símptomes que desemboca.

Aquests símptomes són els efectes secundaris d’una vida massa ràpida. Tot i així, per a moltes persones, simplement ho acceptem com a part de la vida de la societat actual.

Actualment considerem normal tenir mal de cap cada setmana o sentir-se esgotat al final del dia, és normal estar inflat després de menjar o patir problemes menstruals recurrents o símptomes menopàusics debilitants.

Tot això és habitual, però no és mai normal.

A continuació, us llisto un seguir de símptomes de portar una vida ràpida:

Sentir-se cansat cada dia Patrons de son deficients o despertar-se tan cansat com quan has anat a dormir
Sentir-se aclaparat sovint
Ganes de sucre
Problemes amb el cicle menstrual
Respiració curta i poc profunda
Poca memòria a curt termini
Estar en estat de pànic molt sovint
Dificultat per relaxar-se
Tenir la sensació de no poder viure sense cafè
Irritabilitat o fluctuacions de l’estat d’ànim
Molèsties digestives o d’eliminació
Mal de caps
Envellir més ràpid que els anys que tens
Debilitament general (com ara pell, cabell i ungles)
En realitat, qualsevol símptoma de salut que estem experimentant és probable que tingui més possibilitats de disminuir si baixem el nostre ritme de vida.

Tot i això, penseu que: Si aneu a tope amb un milió de coses per fer… creieu que us focalitzareu a solucionar aquests símptomes? És probable que us sembli un repte massa gran.

La ironia és que l’antídot contra els efectes secundaris de vida ràpida sovint és parar una mica…

Quan comences a frenar, el temps comença a conectar amb tu, arriba a la vostra vida una sensació d’amplitud que abans no podíeu sentir… comenceu a sentir-vos vius i en pau amb tot el que us envolta..

Aquí teniu alguns suggeriments per començar….

Prioritzeu

Quines són les teves prioritats? Estan alineades amb el tipus de vida que voleu viure? Si no és així, no vol dir que hàgiu de deixar la feina ( o si, jo ho vaig fer) ni altres coses importants per tenir un impacte positiu en la vostra salut i benestar, simplement comenceu a fer petits passos per viure més alineats amb allò que voleu prioritzar. Sovint, això implica tenir en compte els nostres límits perquè moltes vegades estem estressats dient «sí» a les coses perquè ens sentim incòmodes al dir un «no».

Comproveu la vostra percepció de pressió i urgència

Si et surt un cotxe per la carretera cal respondre amb rapidesa…. però actualment molts de nosaltres vivim com si tot requerís aquest nivell d’urgència. Penseu en la veritable urgència com una qüestió de vida o mort. Per descomptat, hi haurà timings que cal complir en espais curts de temps. Però si veiem aquestes coses com a «urgents» i exercim pressió sobre nosaltres mateixos com a resultat, tot queda en la nostra percepció.

Gaudiu del que ja us envolta

Quan estem atrapats en ‘fer’ trobem a faltar la bellesa que existeix simplement en estar vius. No ens aturem per gaudir de les rialles infeccioses del nostre fill ni prestar atenció a una majestuosa lluna plena quan s’eleva en una nit preciosa. El simple fet de fer una pausa per gaudir d’aquestes coses us pot ajudar a alentir el ritme de la vostra vida i gaudir-ne més.

Programa temps per descansar

Si esteu tan ocupats que no podeu trobar cap espai per no fer res productiu, poseu-ho al vostre horari o agenda. Molta gent confia en el seu calendari per mantenir-los al dia i no deixar-se res. per què no us hi afegiu » no fer res productiu»? Encara que sigui la setmana o el mes que ve, introduïu-ho i assegureu-vos de mantenir aquesta cita de vital importància amb vosaltres mateixos.

Gràcies per llegir-me! Espero haver baixat el ritme de la vostra vida encara que sigui una miqueta.

MARIONA

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s