Pa de pessic de Carbassa

Pastís de carbassa

M’encanta l’estètica dels pastissos BUNDT . Crec que podria fer-los una vegada i una altra i no aburrir-los mai.

Aquest pastís de carbassa és brutalment bo. I una versió més lleugera que la majoria de pastissos bundt que existeixen. La majoria de pastissos es fan amb 1 tassa de sucre com a mínim, així que volia fer-ne un amb menys sucre refinat, sense restar-li gust I que us donés una mica de nutrició addicional. A més d’aportar-vos tots els macronutrients necessàris per un esmorzar/berenar complert (proteïna, carbohidrats i greixos saludables).

A més:
La carbassa està carregada de nutrients que poden augmentar el vostre sistema immunitari.

D’una banda, és alt en betacarotè, que el vostre cos converteix en vitamina A.
La carbassa és alta en vitamines A i C, que poden ajudar a augmentar el vostre sistema immunològic. A més de vitamina E, ferro i folat que també poden reforçar la vostra immunitat.

Ara que son fires aprofiteu I feu-lo de moniato. La dolçor d’aquesta verdura d’arrel us donará el caliu que necesiteu en aquella dies de tardor més freds.

Aquest pastís és perfecte per a qualsevol reunió amb amics, o perquè si, perquè t’agrada cuinar jeje. Fins i tot podria quedar «estupendo» per un dinar de Nadal…

En aquesta recepta jo utilitzo:
Espècies de pastís de carbassa: podeu comprar-les o fer aquesta recepta amb 4 ingredients:

INGREDIENTS
2 cullerades de canyella mòlta
2 culleradetes de nou moscada
2 culleradetes de gingebre
1 culleradeta de clau

PASSOS
Afegiu tots els ingredients al pot de mida mitjana, remeneu-los i tapeu el pot per conservar.
Emmagatzemeu aquesta barreja d’espècies de carbassa casolana a l’armari de la cuina.

Com fer un pastís de carbassa?

INGREDIENTS
ingredients secs:
350gr de farina d’espelta (es pot substituir farina sense gluten 1: 1)
1/2 cullerada d’espècies de carbassa
1 cullerada de canyella mòlta
2 culleradetes de bicarbonat de sodi
1/2 culleradeta de sal
ingredients humits:
240gr de carbassa o moniato aixafat
2-3 C de sucre de coco (o de panela)
120gr de compota de poma
85gr de mel
240gr iogurt d’ovella o de coco
2 ous grans, temperatura ambient.
1 culleradeta d’extracte de vainilla. (opcional)
90gr d’oli de coco o mantega, fosa i refredada
COBERTURA:
Xocolata blanca o negra o caramel (opcional)

INSTRUCCIONS
Preescalfeu el forn a 180ºC , unteu bé un motlle amb mantega (o oli de coco). I reservar.
En un bol, barregeu els ingredients secs. I reserva.
En un bol gran, batre la carbassa, el sucre, la poma i mel. Afegir el iogurt grec, ous, vainilla i oli de coco o mantega fosa i refredada.
Afegiu la barreja de farina I barregeu suaument amb una espàtula o màquina elèctrica a baixa velocitat.
Aboqueu la massa al motllo untat de Mantega o oli i poseu al forn durant 35-45 minuts. Comproveu que el pastís està cuit amb un escuradents. Deixeu refredar la coca dins el motlle durant 30 minuts abans de treure-la.
Fes una cobertura de caramel salada o simplement un toc de xocolata…

Espero que us agradi. Feu-me saber si feu aquesta recepta deixant un comentari i una puntuació! Ajuda els altres I a mi a tenir més informació sobre aquesta recepta.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s